Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 
P1020111.JPG

Studenten

(International Student ? - please click here 'English Speakers')

Een apart geval, de student? Ja en nee. Ik zie ze (m/v) veel, vooral in de lokatie Kamerlingheplein 17 - vlakbij de Universiteit. Jullie zijn zeer welkom, de gesprekken zijn stuk voor stuk boeiend en houden mij 'jong' :-)

Een fors aantal studenten merkt na enkele jaren tot hun schrik dat er na een tijdje 'op kamers' ongemerkt teveel kilo's bij zijn gekomen. Minder ritme, ongezonde extra's (feestjes, borrels), de draad wat kwijt over gezonde voeding en vaak ook minder beweging (!) zijn veelgehoorde redenen. Dat klopt meestal - maar aan de andere kant zijn er per persoon soms weer heel andere factoren. 

Student zijn is geweldig - maar het is ook een periode in je leven waarin je erg onder druk kan komen te staan. Ik verontachtzaam dit zeker niet. Ook dat kan veel impact hebben op je gezondheid.

Naast veranderingen in het gewicht zorgt de 'levensstijl' soms voor een 'verstoorde spijsvertering' met veel buikklachten - om het maar even netjes te zeggen.  Advies hierover is mijn dagelijks werk.

Het goede nieuws: in mijn ervaring raken veel studenten ook weer op een redelijk gemakkelijke manier de extra kilo's kwijt - zonder gejo-jo. Als je het echt zat bent is de omslag naar 'gezonder' vaak niet zo moeilijk. Ook als het een beetje begint te lijken op een 'eetprobleem.' Ik kan helpen om een zetje te geven naar een nieuwe richting door samen alles eens op een rijtje te zetten.  

In 2011 verscheen er in de UK krant een veelzeggend artikel over het gewicht van studenten: 'Ineens ben je een vetzak'....