Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 
close up.jpg

De 'Praktijk voor Voedings-en Dieetadvies'

is van mij, Moniek Westerman, bevoegd diëtist.

Sinds 1995 heb ik deze diëtistenpraktijk in Groningen.
Ik hoop dat je door het 'doorbladeren' van mijn site een goede indruk krijgt van wat ik als diëtist voor je zou kunnen betekenen. 

Graag werk ik op individuele basis - zodat ik goed naar je kan luisteren en in alle rust een advies kan geven dat bij jou past. Iedereen is anders, dat vraagt creativiteit. In de loop der jaren heb ik vooral geleerd dat er geen 'standaard voedingsadvies' bestaat.

Mijn uitgangspunt is om iedereen op basis van vertrouwen en respect zo deskundig mogelijk te helpen. Ik onderschrijf de "beroepscode diëtist" van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). En natuurlijk ben ik gebonden aan het medisch beroepsgeheim.

In mijn praktijk streef ik naar 100% helderheid over voeding. Aan 'koppelverkoop' of 'advertorials' en andere commerciële activiteiten heb ik nooit gedaan. 

Mijn uitgangspunten in de diëtetiek zijn 'regulier', zo ben ik opgeleid. De opleiding tot diëtist is een 4-jarige HBO studie. Daarbij moet ik me elke 5 jaar her-registreren in het Kwaliteitsregister.

Maar, een 'meeloper' voel ik me geenszins.

Alles wat er aan nieuwe inzichten verschijnt, volg ik met grote belangstelling. Ik ben blij dat ook bij de 'gevestigde' adviesorganenen een frisse wind waait - en dat het Voedingscentrum met zijn nieuwe aanbevelingen een grote stap naar moderne, flexibele keuzes zet. Maar net zoveel aandacht gaat bij mij uit naar die mensen die 'tegenwicht' bieden, aan de weg timmeren met nieuwe invalshoeken en doorvragen! Zolang ze me maar kunnen vertellen 'waarom', gedegen medisch geschoold zijn EN de gezondheid van ieder mens bij hun handelen voorop staat.

De 'voedingsdiscussie'  en daaraan gekoppeld de vraag hoe we de regie over onze gezondheid weer zoveel mogelijk zelf in de hand kunnen krijgen, is eindeloos boeiend. Zoals je ook op mijn site kan zien: ik 'twitter' hier graag over mee.

Iedere persoon die een stap zet, soms maar een kleine stap, naar een betere gezondheid geeft mij energie! Voedingsadviezen moeten niet voelen als een beperking, maar zoveel als kan 'een dagelijks feestje op het bord'.


Om de frisheid en de kwaliteit van mijn werk te waarborgen heb ik o.a. overleg met collegae in mijn regio (zie samenwerking), ga ik regelmatig naar bijscholingen, discussies, sta open voor nieuwe inzichten en doe mee aan intercollegiale toetsing.