Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

(kwestbare) ouderen.

Niet alle ouderen zijn kwetsbaar. Onder de noemer 'kwestsbaarheid' kan veel worden ondergebracht. Een scala aan problemen die in de ouderdom kunnen bestaan hebben een link met voeding.

Denk aan ongewenst afvallen, spiervelies, slecht eten doordat de lust om te koken ontbreekt of omdat het niet makkelijk is om elke dag boodschappen te doen. 

Als dietist kom ik graag eens bij u kijken. We zijn getraind in het meedenken met u: niet om te vertellen hoe het wel of niet moet. Maar samen zoeken naar alternatieven of oplossingen. Tips voor slimme keuzes en een praatje over fijn en lekker eten!

 

Volwassenen

Uitstellen is heel menselijk. Ik geloof dat er nooit een "verkeerd" moment is om te beginnen je gewicht serieuze aandacht te geven - een gesprek over wat je (eigenlijk) zou willen kan de eerste aanzet zijn. Iedereen die op mijn spreekuur komt krijgt een voedingsadvies op maat: zoveel mogelijk aangepast aan je wensen en mogelijkheden. Of het nu gaat om afvallen OF aankomen.

Na de intake kom je bijvoorbeeld eens per maand voor een kort bezoekje terug om "een stok achter de deur" te hebben, vragen te stellen over de dingen die je tegenkomt en mogelijk een bijstelling van het advies.

DE BMI is daarbij niet altijd lijdend, het gaat erom hoe je je voelt. Te zwaar of te licht, of twijfels daarover.

Een betrouwbare manier om je BMI te checken vind je hier.

 

Meer>>

 

Kinderen en tieners

Ik heb speciale belangstelling voor het begeleiden van kinderen en tieners. Afhankelijk van de leeftijd kan een kind met of zonder ouders komen. Soms is het beter als een ouder van een jong kind eerst 'es alleen komt. Bel gerust vooraf om te overleggen. Ik realiseer me dat het voor een kind een 'griezelige' gebeurtenis kan zijn om naar een diëtist te moeten gaan. Daarom probeer ik altijd met een kind in een zo ontspannen mogelijke sfeer te praten. Alleen met een positieve benadering (ook t.o.v. eten) zullen kinderen je vertrouwen. Te dikke kinderen, kinderen met een te laag gewicht of met problemen met eten/keuzes zijn allemaal welkom.

Goed om te weten: voor kinderen geldt geen eigen risico. Een consult bij de dietist wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraar.

Een betrouwbare link om de kinder BMI te checken vind je hier.

Meer>>

 

20140331_173838272_iOS.jpg