Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

e-Health: Dietcoaching per mail

Onlangs (11 november 2013) stond er een artikel over mij en eHealth online!

http://www.smarthealth.nl/2013/11/12/ehealth-op-de-werkvloer-dieten-met-een-coach-online/

 

Deze vorm van begeleiding doe ik al langer - maar pas de laatste jaren wordt algemeen onderkent dat e-Health een zeer waardevolle ondersteuning kan zijn!

Graag zie ik je voor de eerste keer (intake) wel in de praktijk - zodat je ook op kosten de verzekering, verder kan worden begeleid.

Zelfmanagement is een modern begrip - coachen via de mail past daar goed bij. Het is een uitkomst als je een druk en onregelmatig leven hebt. Of als je ver moet reizen voor een bezoek aan de diëtist. Je moet er wel echt voor gemotiveerd zijn en er zelf energie in steken (als ik geen duidelijke antwoorden krijg, kan ik geen juiste feedback geven). 

 

De begeleiding verloopt in 3 fasen:

1e fase (intake)
Na een intake gesprek in de praktijk (ong. 60 min.) krijg je van mij een persoonlijk voedingsadvies, rekening houdend met je wensen en mogelijkheden.

2e fase
Wekelijks laat je per e-mail horen hoe het gaat. Wanneer ik een tijdje niets van je hoor, neem ik zelf het initiatief. Je krijgt tips, aanmoedigingen en snel een antwoord op je vragen. En natuurlijk kun je je hart luchten als het "es niet zo lekker gaat". Zolang je het zelf prettig vindt kunnen we wekelijks contact houden. Gaat het goed, dan heb je deze intensieve vorm van begeleiding niet meer nodig.

3e fase
In overleg hebben we dan bijvoorbeeld éénmaal per vier of zes weken contact. Zo'n "stok achter de deur" werkt voor veel mensen heel goed om blijvend op hun gewicht te letten. En als het nodig is kan je altijd tussendoor weer contact opnemen.

 

Interesse ?

Als je meer wilt weten, stuur dan een e-mail , of maak per telefoon een afspraak voor een intake. Je kan na de intake alsnog besluiten om vaker naar de praktijk te komen of kiezen voor een combinatie van bezoekjes en email-consulten.

 

Tarieven e-mail begeleiding

De tarieven voor het diet-coachen baseer ik op de voorwaarden die ik hanteer voor begeleiding in de praktijk. 

Zie pagina tijden en tarieven.