Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 
close up.jpg

De 'Praktijk voor Voedings-en Dieetadvies'

is van mij, Moniek Westerman, bevoegd diëtist. Deze diëtistenpraktijk in Groningen startte ik in 1995.

Ik hoop dat je bij het 'doorbladeren' van mijn site een goede indruk krijgt van wat ik als diëtist voor je zou kunnen betekenen. 

Graag zie ik je op individuele basis (of als stel/gezin) - zodat ik goed naar je kan luisteren en in alle rust een advies kan geven. Iedereen is anders, dat vraagt creativiteit. In de loop der jaren heb ik vooral geleerd dat er geen 'standaard voedingsadvies' bestaat!

Mijn uitgangspunt is om iedereen op basis van vertrouwen en respect zo deskundig mogelijk te helpen. Ik onderschrijf de "beroepscode diëtist" van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). En natuurlijk ben ik gebonden aan het medisch beroepsgeheim en het zorgvuldig omgaan met de gegevens.

In mijn praktijk streef ik naar 100% helderheid over voeding. Aan 'koppelverkoop' of 'advertorials' en andere commerciële activiteiten heb ik nooit gedaan. 

Mijn uitgangspunten in de diëtetiek zijn 'regulier', zo ben ik opgeleid. Het doel van alle behandelingen is 'gezondheid bevorderen'. De opleiding tot diëtist is een 4-jarige HBO studie. Daarbij moet ik me elke 5 jaar her-registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Maar, een 'meeloper' voel ik me geenszins.

Alles wat er aan nieuwe inzichten verschijnt, volg ik met grote belangstelling. Ik ben blij dat ook bij de 'gevestigde' adviseurs en doorgewinterde artsen een frisse wind is gaan waaien. Dat er stappen gezet worden naar moderne, flexibele en duurzamere voedselkeuzes. Mijn belangstelling gaat ook uit naar mensen die 'tegenwicht' bieden, aan de weg timmeren met nieuwe invalshoeken en vooral durven doorvragen! Zolang ze me maar kunnen vertellen 'waarom' , gedegen medisch geschoold zijn EN de gezondheid van ieder mens bij hun handelen voorop zetten. 

De 'voedingsdiscussie' en daaraan gekoppelde de vraag hoe we de regie over onze gezondheid weer zoveel mogelijk zelf in de hand kunnen krijgen, is eindeloos boeiend. Zoals je ook op mijn site kan zien: ik 'twitter' hier graag over mee. 

Iedere persoon die een stap zet, soms maar een kleine stap, naar een betere gezondheid geeft mij energie! Voedingsadviezen moeten niet voelen als een beperking, maar juist als  'een dagelijks feestje op het bord'.


Om de frisheid en de kwaliteit van mijn werk te waarborgen heb ik o.a. overleg met collegae in mijn regio (zie samenwerking), ga ik regelmatig naar bijscholingen, discussies, sta open voor nieuwe inzichten en doe mee aan intercollegiale toetsing.