Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

Fitter worden / diabetes voorkomen / gezond gewichtsverlies

'Genezen door voeding' is een begrip van deze tijd, zeg maar gerust: een hot topic in voedingsland. Goede, onbewerkte voeding maakt je energieker. Kan voorkomen dat je Diabetes krijgt en zelfs de diagnose DM2 omkeren! De bewijzen stapelen zich op!

'Minder koolhydraten' kan daarbij zeker een gezonde keuze zijn! Dat is niet lukraak 'alles' maar weglaten. Ik sta voor maatwerk en kan je uitleggen hoe je dit in jou situatie kan aanpakken.

Per persoon moet zorgvuldig worden gekeken wat anders eten in de praktijk betekent. Want het gaat om het geheel, met als doel: voorkomen dat je chronisch ziek wordt...of zelfs proberen om dit proces om te keren. Denk aan (beginnende) Diabetes. Ja! We zien steeds vaker dat mensen weer van hun medicatie af kunnen.

Wil je een keer uitgebreid bespreken wat voor JOU een goed advies kan zijn en hoe ik je daarbij kan ondersteunen?

Dan kan ik je uitleg geven over de verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten (in relatie tot de gezonde of verstoorde glucose-stofwisseling en insuline-resistentie of chronische ontstekingen). Door al die nieuwe inzichten is, eerlijk gezegd, mijn vak nog nooit zo dynamisch geweest. Ik vertel er graag over.

Je krijgt altijd een onderbouwing, want ik volg de nieuwste ontwikkelingen zo goed als ik kan. Verder kijken we of een aanvulling met een supplement misschien nodig is - misschien zou je een keer voor de zekerheid moeten kijken of er een vitamine-tekort is. Een andere voeding vraagt om een herwaardering van het geheel! 

De laatste jaren zijn er erg veel onderzoeken geweest naar het effect van een wat andere voeding - zonder daarbij (extreem) afwijkend te gaan eten. Misschien is mijn verhaal wel een bevestiging van wat je allemaal al weet!

Ik ben helemaal enthousiast en zie geweldige resultaten: mensen verliezen niet alleen (geleidelijk) gewicht maar vooral voelen zich jonger, fitter en krachtiger.

Een meeloper met 'overwaaiende trends' ben ik zeker niet - maar door een nieuwe invulling van de adviezen heb ik meer 'handvaten' om zo gerichter met mensen tot hun eetplan te komen.

Ook met collega's overleg ik heel regelmatig over de andere, 'gezonde' of 'paleo' voeding. Samen komen we tot inzichten, compromissen en soms diepgaande discussie. Bovendien: we delen vaak enthousiast de mooie resultaten (niet alleen kwa afvallen, maar ook sterk verbeterde diabeteswaarden en een betere bloeddruk en vitale enthousiaste clienten.)