Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

(kwestbare) oudere mensen

Niet alle ouderen zijn kwetsbaar. Onder de noemer 'kwestsbaarheid' kan wel veel worden ondergebracht. En een scala aan klachten die in de ouderdom kunnen bestaan hebben een link met voeding. Vaak kan er zonder veel 'poespas' een heleboel verbeteren!

Vraag advies bij ongewenst afvallen,vermoeidheid, spierverlies, slecht eten doordat de lust om te eten of om te koken ontbreekt.  

Als dietist kom ik graag eens bij u kijken. Om mee te denken met u. Niet om  u te vertellen hoe het wel of niet moet. Samen zoeken naar alternatieven of oplossingen. Tips voor slimme keuzes, makkelijke aanvullingen en een praatje over fijn en lekker eten!

 
afbeelding.JPG

Volwassenen

Uitstellen is heel menselijk. Zeker als je het erg druk hebt. Ik geloof dat er nooit een 'verkeerd' moment is om te beginnen je gezondheid of je gewicht serieuze aandacht te geven - een gesprek over wat je (eigenlijk) zou willen kan de eerste aanzet zijn - het is ook helemaal niet raar om het bij 1 gesprek te laten.

Iedereen die op mijn spreekuur komt krijgt een voedingsadvies op maat: aangepast aan je wensen en mogelijkheden (dus niet perse iets ingewikkelds!). Of het nu gaat om afvallen OF aankomen OF meer fitheid of een 'çheck' om te kijken of je eetstijl wel volwaardig is. 

Na de intake kom je bijvoorbeeld eens per maand voor een kort bezoekje terug. Soms is het gewoon fijn om "een stok achter de deur" te hebben. Voor anderen is het vooral om vragen te stellen over de dingen die je tegenkomt. Vaak stellen we het advies samen bij. 

DE BMI of de weegschaal is daarbij niet altijd leidend; het gaat mij er vooral om hoe je je voelt. Te zwaar of te licht, niet fit of twijfels daarover? Bespreek het eens.

(Een betrouwbare manier om je BMI te checken vind je hier. Al is, nogmaals, dit getal maar een indicatie)

 

Meer>>

 
(w)eet6.bmp

Kinderen en tieners

Ik heb speciale belangstelling voor het begeleiden van kinderen en tieners. Afhankelijk van de leeftijd kan een kind met of zonder ouders komen. Soms is het beter als een ouder van een jong kind eerst 'es alleen komt. Bel gerust vooraf om te overleggen. Ik realiseer me dat het voor een kind een 'griezelige' gebeurtenis kan zijn om naar een diëtist te moeten gaan. Daarom probeer ik altijd met een kind in een zo ontspannen mogelijke sfeer te praten. Alleen met een positieve benadering (ook t.o.v. eten) zullen kinderen je vertrouwen. Te dikke kinderen, kinderen met een te laag gewicht of met problemen met eten/keuzes zijn allemaal welkom.

Goed om te weten: voor kinderen geldt geen eigen risico. Een consult bij de dietist wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraar.

Een betrouwbare link om de kinder BMI te checken vind je hier.

Meer>>

 

20140331_173838272_iOS.jpg