Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 
20160209_154139649_iOS.jpg

Bariatrische Chirurgie (maagverkleiningsoperaties)

Mensen met een groot overgewicht worden steeds vaker behandeld door een chirurg. Dit noemen we “bariatrische chirurgie”, en, heel modern, ook wel 'metabole chirurgie' (= verandering in de stofwisseling).

In het noorden van het land gaat vrijwel iedereen voor deze ingreep dan naar Leeuwarden (Centrum voor Obesitas, gevestigd in het het Medisch Centrum Leeuwarden).

Om voor een dergelijke behandeling in aanmerking te komen wordt een zorgvuldig (lang) screenings-traject doorlopen. Pas als aan vele voorwaarden is voldaan, gaat de chirurg akkoord met deze vorm van behandeling.

Als onderdeel van het onderzoek naar je geschiktheid zal het Centrum voor Obesitas eisen dat je een afspraak maakt met een diëtist voor een begeleiding van 4 maanden. Mijn naam staat op de lijst van dietisten met wie het MCL samen werkt.

Daarom kan je natuurlijk terecht bij mij.

Ook NA een eventuele operatie is het erg belangrijk dat je blijft worden begeleid. Dit kan in Leeuwarden - en daarna bijvoorbeeld weer bij je eigen diëtist.

Ben je verwezen door het MCL ? Maak dan gerust een afspraak. Ik heb contact met de medewerkers en weet inmiddels veel van deze ingreep af en de gang van zaken rond de screening. Als er vragen en onduidelijkheden zijn kunnen we die met elkaar uitzoeken. Ik neem de tijd voor je.


Mocht je een bariatrische behandeling overwegen? Speel je wel eens met het idee? Maar is de stap naar 'Leeuwarden' wat te groot? Een informeel gesprek over de verschillende aspecten van een chirurgische ingreep is altijd mogelijk. Het komt vaak voor dat mensen twijfelen, en dat is een erg begrijpelijke situatie. Een gesprek is natuurlijk helemaal vrijblijvend en alleen met jou gezondheid als belangrijkste uitgangspunt! Ik ben wat dat betreft niet bevooroordeeld en ik heb geen enkele economische band met het MCL. Daarnaast heb ik - vaak net als mijn clienten - twijfels of je het wel voor iedereen de juiste weg is. Ik respecteer iedere (persoonlijke) keuze!