dieetditdieeetdat WAT?
Op 19 september, de Dag van de diëtist, gaat ‘Dieet dit – Dieet dat’ van start. Deze campagne van de Nederlandse diëtisten laat zien dat elke patiënt uniek is en dus ook een uniek voedingsadvies moet krijgen.
Diëtisten uit het hele land maken via radiospotjes, posters, folders, een speciale website en social media duidelijk dat iedere patiënt uniek is en baat heeft bij een persoonlijk voedingsadvies van de diëtist. Zij weet immers het beste welke voedingsmiddelen bij een patiënt passen. Dat voedingsadvies is zó persoonlijk, dat de adviezen voor twee patiënten met hetzelfde ziektebeeld totaal anders kunnen zijn. Iedereen uniek Een van de voorbeelden in de campagne is het gebruik van volkorenbrood door patiënten met darmklachten. Waar de ene patiënt juist wel volkorenbrood moet eten, is dat voor de ander uit den boze. “Het zit ‘m vaak in kleine dingen. Maar juist dankzij onze persoonlijke aanpak kunnen we er als diëtisten voor zorgen dat de patiënt zich beter voelt, dat de behandeling beter aanslaat en dat hij of zij – zo mogelijk – zelfs beter wordt". ‘Dieet dit – Dieet dat’ richt zich met name op zwangeren en mensen met maag- en darmproblemen, kanker, hart- en vaatziekten of diabetes. Maar de dietist behandelt ook coeliakie, ongewenst gewichtsverlies, overgewicht en obesitas.De beroepsvereniging voor verloskundigen, de Maag Lever Darmstichting, het Diabetesfonds, de Hartstichting en het Voedingscentrum ondersteunen de campagne. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dieetditdieetdat.nl