Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 
Uitstellen

Herken je iets in deze zinnetjes?

Het kan ook zijn dat afvallen of aankomen niet zo vanzelfsprekend gaat. Je hebt misschien al heel wat afgetobd met je gewicht, en "alles" al eens geprobeerd. Ik probeer je dan te helpen om jezelf te motiveren en geleidelijk en met geduld die moeilijke obstakels uit de weg te ruimen. In dat geval kan je kiezen voor een langere en intensievere begeleiding.

 

Hoe ga ik te werk? (bij overgewicht - ondergewicht)

In het eerste gesprek, dat ongeveer een uur duurt, brengen we in kaart wat je doelen zijn en welke aanpak het beste bij jou past. Ik vraag ook uitgebreid naar wat je zoal gewend bent om te eten en drinken en stel dan in overleg een voorbeeld-dagmenu samen. Dit werk ik verder uit om er zeker van te zijn dat alle aanbevolen voedingsstoffen er in voldoende mate in zitten. Vervolgens stuur ik het dan zo snel mogelijk naar je toe. Ik let er bij het advies op dat je op een gezonde en natuurlijke manier gaat afvallen. Of aankomen natuurlijk. Dus zoveel mogelijk zonder "kunstgrepen" en bijzondere voedingsmiddelen.

Er is een uitzondering. Als iemand echt moeite heeft met aankomen - dan is het soms goed om extra drinkvoeding te nemen voor een echte 'boost'. Dat kan ik in bepaalde gevallen voor je regelen met de zorgverzekering.

 

Samen sterker?

Wil je liever met een bekende afvallen, dan zijn jullie ook samen van harte welkom. Het intake gesprek doe ik dan het liefst wel met ieder afzonderlijk, maar voor de vervolg-consulten kun je gezellig samen komen.

<< Terug