Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

Kinderen en tieners (vervolg)

Overgewicht

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk iets aan overgewicht te doen. Dat kan zonder een streng voedingsvoorschrift waarin alle lekkers is "verboden". Juist kinderen moeten zich geen uitzondering voelen. Vooral bij kinderen die nog in de groei zijn kan met kleine veranderingen soms spelenderwijs een goed gewicht worden bereikt.

Ondergewicht

Soms wordt dit over het hoofd gezien, maar tieners die erg hard groeien en (te) dun zijn kunnen een periode van vermoeidheid en slapheid (zwakte) ondervinden. Door wat extra voedingsadviezen is dit vaak na een aantal maanden weer in orde.

Tieners die willen afvallen krijgen een advies waarin, naast gezonde voeding, ook het belang van een realistisch streefgewicht wordt benadrukt. Juist omdat op die leeftijd, vooral bij meisjes, voeding en lichaamsgewicht gemakkelijk een probleem kunnen worden. Ik sta in voor een zorgvuldige benadering van alle kinderen en tieners die in de praktijk komen.

In de pers is de laatste tijd veel aandacht geweest voor kinderen en overgewicht. In Nederland (en trouwens in heel Europa) komen steeds meer te zware kinderen. Dikke kinderen groeien vaak op tot dikke volwassen. Het belang van preventie wordt door alle deskundigen onderstreept.

<< Terug