Home

'Dietcoach' is de site van

Moniek Westerman, diëtist in Groningen (Stad)                                           

                                                        

 

                                              

 

Vandaag een rapport waar ik blij van word!

‘Dieetadvies bespaart miljarden’Het consult bij een diëtist moet weer terug in het basispakket van de zorgverzekering. Dat is belangrijk, omdat mensen vaak ten onrechte van dieetbehandelingen afzien als ze ervoor moeten betalen. Ook kan dieetadvies de samenleving in vijf jaar tijd miljarden euro's opleveren. Dit schrijft de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO) in een woensdag gepubliceerd rapport.De dieetbehandeling is dit jaar uit het basispakket voor de zorg verdwenen. Daardoor is het aantal patiënten dat een diëtist raadpleegt met 28 procent gedaald.Volgens de onderzoekers levert elke euro die aan dieetadviezen wordt besteed in een periode van vijf jaar minimaal veertien euro op. Dat is meer dan bij andere vormen van zorg, en komt doordat een aangepast eetpatroon vaak een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit bij patiënten met zich meebrengt. Ook worden met dieetadvies alternatieve zorgkosten vermeden. Vooral patiënten die naast overgewicht ook andere aandoeningen hebben, zoals suikerziekte, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte, hebben volgens SEO baat bij dieetadvisering. Volgens de onderzoekers moet de dieetbehandeling in de basisverzekering zitten, omdat patiënten voor aanvang van de behandeling meestal niet goed in staat zijn de baten daarvan in te schatten. Daarom zien ze er vaak ten onrechte vanaf, wat de maatschappij uiteindelijk geld kost, redeneert SEO.

Geplaatst: 03-10-2012 14:53:59  |  Reacties: (4)  |  Terug

Reacties

I personly think that hair cant grow fast or slow. | 03-12-2015 08:20

I personly think that hair cant grow fast or slow..my hair is culrooed,and I straighten it quite a lot..but I found something to make it look really nice and shiny..TRESemme has a HEAT PROTECTION spray that you spray on wet hair before drying and straightening..its really good and also smells nice..if you want really really soft hair,just leave your conditioner in for a few hours or even over night instead of just 2 minutes..that really works..

Reageer

Try coconut oil for the hair to make it soft and s | 03-12-2015 01:38

Try coconut oil for the hair to make it soft and shiny. Just a dime sized anoumt is all you need daily To make it grow take 2 tbls. apple cider vinegar in a glass of water 2-3 x day. Nails will grow super long too. ACV has 93 vitamins and minerals. Cures acne and aids digestion. Read the apple cider vinegar website for more uses.p.s.: buy the pure coconut oil. Very inexpensive. Both products are att the grocers. http://cghntp.com [url=http://kopqyornq.com]kopqyornq[/url] [link=http://zjjofvcfo.com]zjjofvcfo[/link]

Reageer

De aversie in Nederland tegen het EPD zal wacsnahi | 30-11-2015 13:09

De aversie in Nederland tegen het EPD zal wacsnahijrlijk niet opgelost worden met een premiekorting. Ik denk dat het meer te maken heeft met de angst van veel Nederlanders voor het onbekende.De meeste Nederlanders weten op dit moment niet wat de artsen die zij bezoeken van hen weten en over hen opschrijven. Zolang dat in een fysiek/gedigitaliseerd systeem zit wat niet door anderen kan worden ingezien, maken de meesten van ons zich niet zo (heel) druk. Ik denk dat het probleem (t.a.v. de acceptatie) misschien wel meer zit in het feit dat het EPD door een grotere groep gezondheidswerkers kan worden ingezien zonder dat je daar als patiebnt zicht op hebt. Dat dit probleem nu ook speelt – bijvoorbeeld in zorginstellingen – realiseren velen van ons zich niet.Misschien moeten we een parallel trekken met Digid. Zonder Digid wordt het voor veel groepen Nederlanders lastig om belastingaangifte te doen, ingeschreven te zijn bij het UWV, je eigen pensioensituatie op te vragen, een donorcodicil te activeren, een studiebeurs aan te vragen of simpelweg contact met je eigen gemeente te leggen. Steeds gaan meer en meer overheidszaken achter de Digid.Een EPD heeft onmiskenbaar veel voordelen, alle medische informatie samengebracht op e9e9n plek, zodat die voorhanden is als dat nodig is.Misschien dat je beter kunt werken aan het wegnemen van de angst. Dat bereik je volgens mij door onder andere:a)De patiebnt toegang te geven tot zijn eigen medische gegevens,b)De patiebnt toe te laten stemmen wie er toegang heeft,c)De patiebnt de login gegevens te verstrekken zodat hij weet wie zijn medische gegevens heeft bekeken;Overigens denk ik dat dit slechts een deel van de oplossing is. Op dit moment (economische crisis en overheidsbezuinigingen) zullen maar weinig instellingen de financieble mogelijkheden om omvangrijke ICT-projecten te financieren. Tel daarbij op het feit dat de meeste zorginstellingen – op een enkeling na – ook niet in staat zijn om dergelijke projecten zelfstandig uit te voeren. De meeste instellingen zien informatisering nog steeds niet als e9e9n van hun kritieke bedrijfsprocessen, medewerkers worden onvoldoende betrokken bij ict-projecten en een goede ICT-governance ontbreekt.Misschien dat het grootste probleem wel zit in het feit dat we ook dit probleem proberen op te lossen met een financieble bril op. Het mag niets kosten (overheid) en we proberen de patiebnt te verleiden met een premiekorting. Hiermee wil ik niet zeggen dat de financieble kant niet belangrijk is, het is alleen niet de enige kant.

Reageer

Die stoplichten bij Paddepoel zijn lergesnevaavlij | 22-07-2015 06:01

Die stoplichten bij Paddepoel zijn lergesnevaavlijk. Hoe vaak zie ik niet iemand wegrijden bij het laatste lampje. En dan blijft het lampje hangen omdat er een bus aankomt, maar is de fietser al halverwege het kruispunt. Levensgevaarlijk. Dan heb ik liever dat ze m de laatste 5 seconden uitzetten'.

Reageer

Reactieformulier